Autorităţile medicale din Marea Britanie nu sunt de acord cu măsurile de relaxare

Guvernele din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au decis acum câteva săptămâni să ridice restricţiile timp de cinci zile în perioada Crăciunului.

Între timp, însă, numărul infectărilor a crescut îngrijorător şi a fost descoperită o mutaţie a virusului care, se pare, este parţial responsabilă de propagarea rapidă a coronavirusului. În acest context, reprezentanţi ai profesiei medicale au cerut guvernului să reconsidere măsurile de relaxare.

Medicii spun că de Crăciun numărul bolnavilor de COVID din spitale va fi la fel de mare ca în primăvară, iar dacă măsurile nu sunt corectate sau chiar anulate, în ianuarie situaţia va fi dramatică.

Autorităţile răspund că în acest moment nu intenţionează să anuleze relaxările de Crăciun dar mesajele lor îndeamnă la multă precauţie.

„Oamenii vor trebui să ia în considerare o serie de factori, cum ar fi cât de în vârstă sau vulnerabile sunt rudele pe care vor să le viziteze. Nu putem legifera însă pentru fiecare situaţie, trebuie să avem încredere în judecată oamenilor”, a spus Robert Jenrick, ministru în guvernul de la Londra.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply