Autoritățile franceze se pregătesc de campania de vaccinare anti-COVID-19

Autorităţile franceze intenţionează să înceapă campania de vaccinare anti-COVID-19 pe 27 decembrie, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului şi Comisia Europeană au aprobat folosirea vaccinului Pfizer-BioNTech pe teritoriul Uniunii.

Publicul prioritar cu care se va începe vaccinarea sunt vârstnicii şi personalul medical şi de îngrijire din cele peste 7.000 de case pentru pensionari, mai mult de un milion de persoane.

Vaccinul este gratuit, dar nu obligatoriu şi se va face pe bază de consimţământ şi după un examen medical prealabil al persoanei ce doreşte să fie vaccinată.

Ministrul sănătăţii, Olivier Véran, care a vizitat azi-dimineaţă un centru de primire a vaccinurilor, a asigurat că sunt pregătite capacităţile de depozitare în condiţii de temperatură foarte scăzută ale vaccinurilor Pfizer, primele aprobate la nivel european. În următoarele zile vor sosi primele câteva zeci de mii de doze, un milion până la sfârşitul acestei luni.

Franţa a organizat, în zone diferite ale ţării, mai multe platforme cu congelatoare capabile să primească sute de mii de vaccinuri, iar de aici dozele vor fi distribuite în teritoriu.

Autorităţile locale şi regionale, la rândul lor, achiziţionează de mai multe săptămâni propriile super congelatoare. Transportul către căminele pentru vârstnici va fi făcută apoi în frigidere speciale. Autorităţile locale şi poliţia au luat măsuri de securizare strictă a transporturilor de vaccinuri de teama unor eventuale jafuri.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply