Autorităţile din Spania și Italia înăspresc măsurile de protecţie

Regiuni din Spania şi Italia au anunţat măsuri după o creştere a numărului de contaminări cu noul coronavirus.

În provinciile italiene Veneto şi Toscana autorităţile înăspresc de azi regulile de protecţie, inclusiv prin testarea străinilor care revin la lucru din ţările lor, iar în Spania mai multe localităţi reintră în izolare pentru o săptămână.

În Galicia sunt 85 de cazuri, majoritatea fără simptome sau cu simptome uşoare. Pentru a evita răspândirea virusului, autorităţile au decis ca până vineri, 10 iulie, localităţile din această zonă să fie izolate.

În Catalonia, cu 38 de localităţi afectate, a fost izolată. Peste 200.000 de oameni au interdicţie să plece din municipiul de reşedinţă. Izolarea nu este o pedeapsă, au spus autorităţile, ci o decizie care se ia în beneficiul tuturor.

Se calculează că poate dura două săptămâni. Amenzile pentru cei care nu respectă regulile sunt cuprinse între 100 şi 600 de euro.

În zona afectată trăiesc şi 34.000 de români, iar consulatul de la Barcelona şi ambasada României în Spania urmăresc evoluţia situaţiei şi sunt în legătură cu autorităţile regionale.

În oraşul Lleida, Serviciul de urgenţă a ridicat un spital de campanie, unde peste 100 de persoane pot fi consultate simultan. Provincia cu acelaşi nume a raportat în ultima săptămână peste 350 de cazuri de COVID-19.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply