Autoritățile din Marea Britanie promit că vor lua toate măsurile ca şcolile să nu mai fie închise

În Marea Britanie, autorităţile promit că vor lua toate măsurile ca şcolile să nu mai fie închise, indiferent de evoluţia epidemiei de COVID-19.

Şcolile din Anglia urmează să se redeschidă săptămăna viitoare, însă guvernul de la Londra a revenit în ultimele zile asupra mai multor decizii din domeniul educaţiei, ceea ce crează probleme pentru profesori şi confuzie în rândul părinţilor.

Autorităţile de la Londra susţin că vor lua toate măsurile ca şcolile să nu mai fie închise, indiferent de evoluţia pandemiei.

„Ultimul, ultimul, ultimul lucru pe care îl vom lua în considerare va fi închiderea şcolilor. Mai degrabă vom introduce restricţii şi închide alte sectoare decât să închidem şcolile”, a declarat Gavin Williamson, ministrul Educaţiei.

Declaraţia lui vine la câteva ore după o altă răzgândire majoră a cabinetului condus pe Boris Johnson.

Ieri, premierul spunea că nu este obligatorie purtarea măştilor de către elevi în şcolile din Anglia, deşi măsura este aplicată în celelalte regiuni din Regatul Unit. Aseară, însă, guvernul a decis că măştile sunt obligatorii pentru elevii din ciclul gimnazial, acolo unde sunt focare de infecţii.

În ultimele săptămâni, guvernul central de la Londra a revenit asupra mai multor decizii, cum ar fi, de pildă, notele finale pentru elevii care s-au înscris la facultate.

Politicile guvernului au atras critici severe nu doar din partea opoziţiei, dar şi unor parlamentari conservatori din partidul domnului Johnson.

Unul dintre ei, Huw Merriman, a declarat că guvernul central trebuie să demonstreze că stăpâneşte situaţia pentru a da încredere părinţilor înainte de începerea şcolii.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply