Austria, număr record de contaminări cu COVID-19

Austria a înregistrat un număr record de contaminări cu noul tip de coronavirus, în timp ce aprobarea pentru măsurile luate de autorităţi a scăzut considerabil în rândul populaţiei.

Rata de infectare este mai mare toamna aceasta decât înainte de măsurile de izolare impuse la începutul lui martie pentru a frâna pandemia şi ridicate apoi în primăvară, cu o medie de 910 contaminări în decurs de 24 de ore în ultimele şapte zile, potrivit autorităţilor.

Săptămâna aceasta, guvernul a exclus un al doilea lockdown, afirmând că doar în jur de 5% dintre locurile de la terapie intensivă sunt ocupate în această ţară a Uniunii Europene cu 8,8 milioane de locuitori.

Portul măştii este obligatoriu în Austria în magazine şi sunt aplicate diverse măsuri de distanţare socială, revizuite în mod regulat.

Mai multe ţări, printre care Germania, de unde provin aproape 40% dintre turiştii ce vizitează Austria, au emis avertismente pentru călători cu privire la această destinaţie, căutată pentru oferta sa culturală şi sportivă.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply