Australia intensifică acţiunile patrulelor de poliţie în Melbourne

Poliţia australiană a organizat puncte de control în zona suburbană a Melbourne-ului şi ia în considerare utilizarea de drone pentru a menţine în vigoare ordinele de rămânere la domiciliu, în timp ce autorităţile încearcă să controleze focarele din al doilea oraş, ca mărime, din ţară.

Mai mult de 1.000 de poliţişti au realizat posturi de control în 36 de suburbii care au reluat carantina, după o creştere a numărului de noi infecţii.

În timp ce restul Australiei a deschis graniţele dintre state şi a relaxat restricţiile de distanţare socială, Melbourne, din statul Victoria, a anunţat că îi va amenda pe cei din zonele afectate, care încalcă regulile privind deplasările neesenţiale.

Statul Victoria a declarat 77 de cazuri, cu o uşoară creştere faţă de ziua precedentă dar păstrând curentul de creştere zilnică din ultimele săptămâni.

Guvernul de stat a început de asemenea o investigaţie a punerii în aplicare a carantinei în hoteluri a persoanelor care se întorc de peste hotare, pe fondul îngrijorărilor legate de faptul că noile infecţii au apărut în urma încălcării izolării obligatorii de două săptămâni.

„Evident, mă îngrijorează aceste focare şi îmi pare bine că premierul a luat măsura de a introduce carantina în acele suburbii. Am observat o constanţă (a numărului de cazuri noi) deşi nivelul rămâne ridicat şi înseamnă că acum, carantina fiind din nou impusă, sperăm să observăm o nouă scădere”, a declarat premierul Scott Morrison, într-o conferinţă de presă televizată, referindu-se la guvernul statului Victoria.

Australia a avut o evoluţie mult mai bună decât a multor altor ţări în pandemie, cu aproximativ 8.000 de cazuri şi 104 decese. Cu toate acestea, recenta creştere din statul Victoria a generat temeri legate de apariţia unui al doilea val de COVID-19, la fel ca şi în alte ţări.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply