Atentionare UE : Atentie la criptoactive !

Puteti sa pierdeti toti banii investiti in criptoactive! Uniunea Europeana  avertizează consumatorii ca riscă să-şi piardă toţi banii investiţi în criptoactive şi ar putea cădea pradă escrocilor.

Institutii cu autoritate al Uniunii Europene ca Autoritatea Bancară Europeană (EBA), Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) şi Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA) au emis un comunicat de presa comun , in care au afirmat: „Consumatorii se confruntă cu posibilitatea extrem de reală de a-şi pierde toţi banii investiţi în cazul în care cumpără aceste active”.

In ultimii ani s-a constatat ca tot mai multe persoane aleg sa investeasca in criptomonede sau criptoactive. Spre deosebire de alte tipuri de investitii acestea prezinta riscuri care nu pot fi despagubite in caz de faliment. Avertismentele autorităţilor UE adresate consumatorilor care cumpără criptoactive s-au intetit in ultima vreme, informand in mod repetat aceste persoane că pentru ei nu există protecţie şi nu pot cere despăgubiri conform actualelor reglementări UE privind serviciile financiare.

Exista pe piata peste 17.000 de diferite criptoactive, inclusiv bitcoin sau ether, care reprezintă 60% din piaţă si tot mai multi investesc fara a cunoaste riscurile .

„Consumatorii trebuie alertaţi în privinţa riscurilor reclamelor înşelătoare, inclusiv prin reţelele de socializare şi influenceri. În special consumatorii ar trebui să fie reticenţi faţă de promisiunile unor câştiguri rapide şi ridicate, mai ales cele care arată prea bine pentru a fi adevărate”, susţin autorităţile UE.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply