Ambasada României în Italia le transmite românilor să respecte măsurile impuse de autoritățile italiene

ambasada romaniei coronavirus romania ambasada romaniei coronavirus romania

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Ambasada României în Italia, le cere românilor care locuiesc în Peninsulă să respecte măsurile anunțate de guvernul italian. 

Mesajul vine după ce înainte de intrarea în vigoare a noilor măsuri,  mai multe persoane au părăsit Nordul Italiei, care se află în carantină și au mers spre sud. 

,,La data de 8 martie 2020, guvernul italian a anunțat noi măsuri urgente pentru combaterea și prevenirea infecției cu COVID-19.

❗Pentru binele vostru și al întregii comunități, reiterăm importanța respectării cu strictețe a acestora❗” 

Noile prevederi sunt valabile până la 3 aprilie (în lipsa altor termene menționate explicit) și includ, printre altele:

  • Stabilirea unei zone cu măsuri restrictive speciale (întregul teritoriu al Regiunii Lombardia, provinciile Modena, Parma, Piacenza, Reggio nell’Emilia și Rimini din regiunea Emilia Romagna; provincia Pesaro e Urbino din Marche; provinciile Alessandria, Asti, Novara, Verbano-Cusio-Ossola și Vercelli din Piemonte, respectiv provinciile Padova, Treviso și Veneția din Veneto). Trebuie evitate toate deplasările care nu sunt strict necesare, atât în intrare și ieșire, cât și în interiorul acestei zone.
  • Pe întreg teritoriul Italiei, se suspendă activități culturale și sociale, precum evenimente, spectacole de teatru sau cinematografice, muzee. Se suspendă, de asemenea, ceremoniile civile sau religioase. Se recomandă limitarea, pe cât posibil, a deplasărilor persoanelor fizice doar în cazuri strict necesare. Activitățile didactice (școli și universități) sunt suspendate până pe 3 aprilie în zona cu măsuri restrictive speciale și până pe 15 martie în restul teritoriului.

❗VĂ RUGĂM SĂ VĂ INFORMAȚI DOAR DIN SURSE OFICIALE❗” se arată în mesajul postat.

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 2

leave a reply