Alimentele congelate pot răspândi COVID-19

O echipă de biologi din Singapore a confirmat, în practică, că recentele focare inexplicabile de infecţie cu coronavirus din China, Vietnam şi alte ţări din regiunea Asia-Pacific, ar fi putut fi într-adevăr cauzate de alimente congelate contaminate.

Rezultatele experimentelor lor au fost publicate de biblioteca ştiinţifică electronică bioRxiv.

„Experimentele au demonstrat că particule ale noului coronavirus pot supravieţui la temperaturi şi perioade asociate de obicei cu transportul şi depozitarea alimentelor congelate şi proaspete. Particule al virusului pe care noi le-am adăugat în carnea de porc, pui şi păstrăv se menţineau viabile timp de trei săptămâni”, scriu cercetătorii.

De asemenea, experimentele cu particule de coronavirus „în vitro” au arătat că la temperaturi apropiate de zero, acestea pot supravieţui aproape la nesfârşit.

Mai mult, acest lucru este tipic atât pentru mediul acvatic, cât şi pentru o varietate de suprafeţe organice şi anorganice. Din această cauză, oamenii de ştiinţă se tem că SARS-CoV-2 se poate răspândi şi prin canalizare şi rezervoare de apă naturale.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply