Alianță pentru furnizarea unui vaccin împotriva COVID-19 în UE

Franţa, Germania, Italia şi Olanda au convenit să formeze o „alianţă” care vizează asigurarea producerii unui potenţial vaccin împotriva COVID-19 în Europa.

Cele patru ţări „explorează în comun diverse iniţiative promiţătoare şi se află în discuţii cu diverse companii farmaceutice”, a declarat Ministerul Sănătăţii Publice olandez, într-un comunicat.

Obiectivul acestei „alianţe pentru un vaccin incluziv” este acela de a produce vaccinuri pe solul european, acolo unde este posibil, a declarat ministerul.

„Germania, Franţa, Italia şi Olanda sunt convinse că un rezultat de succes necesită o strategie şi investiţii comune”, a adăugat el.

Alianţa îşi propune să asigure un număr suficient de doze de vaccin pentru Uniunea Europeană şi alte ţări cu venituri mici, în special din Africa. De asemenea, „doreşte să convină cu companiile farmaceutice că un vaccin trebuie să devină accesibil la scară largă, disponibil şi accesibil pentru UE”, astfel încât persoanele „cele mai vulnerabile” să poată beneficia de acesta, au explicat autorităţile olandeze.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply