Ajutor pentru familiile vulnerabile și carantină pentru persoanele care vin din străinătate, în Spania

Guvernul de la Madrid urmează să anunţe un ajutor de aproximativ 1.000 de euro pentru familiile vulnerabile şi impune carantina pentru toate persoanele care vin din străinătate.

Ministerul Sănătăţii a permis ca, în interiorul oraşelor, să fie diferenţiate cartiere care pot depăşi etapele în funcţie de indicatorii stabiliţi. Este cazul unor localităţi din regiunile Valencia, Castilla şi Leon şi Catalonia.

Noutăţile la această oră sunt asteptate de la guvern care va anunţa adoptarea ordonanţei privind un ajutor pentru persoanele vulnerabile menit să dureze şi după pandemie.

Pe de altă parte, autorităţile au anunţat că se impune carantina de 14 zile pentru călătorii care vin din străinătate. Măsura, care până acum nu a fost aplicată în Spania, intră în vigoare de vineri, 15 mai.

Carantina era obligatorie doar pentru spaniolii care s-au întors acasă în această perioadă din Italia.

De asemenea, controalele la frontieră, atât în aeroporturi, cât şi pentru călătoriile maritime, rămân în vigoare până la 24 mai.

Este permis accesul pe teritoriul Spaniei cetăţenilor spanioli, străinilor cu permis de rezidenţă în Spania, şi al lucrătorilor cu contracte temporare.

Transportul de mărfuri continuă să funcţioneze fără restricţii pentru garantarea aprovizionării.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply