Află ce drepturi ai când munceşti în Italia !

       Mulţi dintre românii care trăiesc  peste hotare  nu îşi cunosc drepturile  în domeniul muncii şi asigurărilor sociale. Lipsa informaţiilor  despre legile din ţara în care lucrează dar şi despre tratatele bilaterale dintre România şi statele în care se află duce de multe ori la pierderea  unor drepturi şi beneficii.

       Românii din Italia , Perugia vor avea acm posibilitatea să afle din sursă sigură care sunt  obligaţiile lor dar si drepturile în domeniul muncii. Ambasada României în Italia, prin Biroul Atașatului pe probleme de muncă și sociale, în colaborare cu sindicatul CGIL Umbria, organizează sâmbătă, 11 iunie 2022, ora 10.30, în localitatea Perugia, o sesiune de informare interactivă privind drepturile și obligațiile lucrătorilor din această regiune, riscurile muncii fără forme legale, dreptul la pensie și la alte prestații de securitate socială.

        La reuniune va participa și un reprezentant al Consulatului General al României de la Roma care va oferi informații privind serviciile consulare. Atenție, în cadrul sesiunii informative nu vor fi prestate servicii consulare.

        Locație: Via Bellocchio, nr. 26, Perugia (sediul CGIL)

        Sesiunea de informare se înscrie în seria demersurilor de consolidare și diversificare a activității Biroului atașatului pe probleme de muncă și sociale, inclusiv printr-o prezență susținută în rândul comunității, precum și de facilitare a accesului cetățenilor români la informațiile consulare.

Crediti info si foto

https://www.facebook.com/roma.mae.romania

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 1

leave a reply