Aeroportul din Viena vrea să renunţe la taxele de aterizare

Aeroportul din Viena intenţionează să renunţe la taxele de aterizare până la sfârşitul anului 2020, în efortul de a revitaliza traficul aerian şi pentru a stimula veniturile pierdute din cauza pandemiei de coronavirus.

Operatorul aeroportuar a declarat că taxa de aterizare ar putea fi reintrodusă de la 1 ianuarie 2021, dar după acea dată operatorul va oferi o reducere per pasager companiilor aeriene care vor asigura 65% din capacitatea iniţială proiectată pentru 2020.

Important centru de trafic aerian pentru sudul şi estul Europei, aeroportul din Viena depinde în mare măsură de compania germană Lufthansa, care transportă anual peste 40% din călătorii care ajung cu avionul la Viena.

În prezent, Lufthansa luptă din răsputeri să evite intrarea în insolvenţă. În mod normal, o companie aeriană plăteşte o taxă de 760 de euro pentru aterizarea unei aeronave Airbus A320, iar la decolare media per pasager este de 14 euro.

De la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii iunie, numărul pasagerilor care au tranzitat pe aeroportul din Viena a fost aproape zero, din cauza restricţiilor impuse la nivel mondial din cauza pandemiei de COVID-19.

Anul trecut, peste 70 de companii aeriene au aterizat şi decolat de aproximativ 27.000 de ori de pe aeroportul din Viena, generând venituri în valoare de 858 de milioane de euro şi un profit anual de 176 de milioane de euro.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply