Actorul craiovean Cosmin Dolea, recunoaștere internațională pentru un film mut făcut în pandemie

Pandemia a afectat mai multe domenii de activitate, printre care și cel artistic. Pentru o perioadă îndelungată, actorii n-au mai putut urca pe scenă, iar pe lângă proiecțiile online ale spectacolele, unii dintre ei au realizat și alte proiecte inedite.

Este și cazul lui Cosmin Dolea, actor pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Colibri din Craiova. Cu ajutorul colegilor, el a reusit să monteze și să filmeze scurtmetrajul mut “Col și Ibri descoperă electricitatea”. Deși n-au avut buget, au terminat filmările în doar 4 zile, iar montarea a durat o lună. După o proiecție în premieră în Piața William Shakespeare din Craiova, în cadrul Festivalului “Puppets Occupy Street”, Cosmin a vrut să afle și părerea cineaștilor, așa că a înscris pelicula la mai multe festivaluri internaționale de film.

Astfel, a avut proiecții în Statele Unite, Rusia, Serbia și India. Reacțille au fost neașteptate pentru el: a primit și recunoașterea specialiștilor, dar și a publicului. Daria Andriescu l-a invitat pe actorul Cosmin Dolea la emisiunea Pulsul Zilei, unde acesta a mărturisit că și-ar dori să participe și la un festival de film românesc.

#filmromanesc #pandemie #mut #proectii #recunoastereinternationala

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply