A fost lansat Atlasul Economic al României

            România are acum un instrument util pentru oamenii de afaceri care vor să investească în ţara noastră. Atlasul Economic al României  va conţine datele economice din toate regiunile, acestea putând fi utilizate atât de către investitorii români şi străini care vor să dezvolte afaceri căt şi de către autorităţi , servind astfel la conturarea unei strategii de dezvoltare.

            “Am lansat Atlasul Economic al României, un instrument extrem de util pentru investitorii români şi străini care vor să dezvolte afaceri în ţara noastră. Este vorba mai exact despre o platformă unde vor fi încărcate informaţii economice şi sociale relevante pentru a fi configurată o imagine cât mai clară asupra oportunităţilor de investiţii într-o regiune sau alta pe teritoriul României. Datele ce se vor regăsi pe această hartă economică a României vor servi, printre altele, şi la construcţia unei strategii de dezvoltare, în funcţie de polii de competitivitate identificaţi prin acest nou sistem electronic”, a declarat  ministrul Economiei, Florin Spătaru , citat de agerpres.ro

            Ministrul a susţinut în conferinţa de închidere a Proiectului „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Ministerului Economiei – SIPOCA 7 şi ideea necesităţii actualizărilor continue a datelor culese în acest atlas virtual, în contextul unei economii aflate într-o continuă schimbare.

Acest document de politici industriale trebuie actualizat pentru că, ceea ce se întâmpla acum patru ani de zile, nu mai este neapărat de actualitate. Cu ajutorul acestui Atlas Economic vom putea să obţinem date în timp real. Cu ajutorul acestui Atlas Economic şi cu toată analiza din spate vom reuşi să dăm răspunsurile potrivite pentru ceea ce se întâmplă în România. De foarte multe ori, în mediul public, se punea întrebarea dacă România mai are industrie. De foarte multe ori se punea întrebarea: Unde sunt polii de competitivitate ai României? – dacă suntem doar o ţară care este axată pe partea manufacturieră sau avem şi componenta de cercetare-dezvoltare sau avem parcuri industriale sau avem universităţi sau avem tineri care sunt atraşi de anumite direcţii„, a mai spus Florin Spătaru.

            Datele din acest atlas nu doar trebuie actualizate ci şi verificate iar Ministerul Economiei ar fi cel responsabil de strângerea şi verificarea acestora.Ministerul are în atribuţii de supravegherea şi implementarea pieţei unice europene în ţara noastră.

              Atlasul Economic al României era aşteptat de mulţi ani de către mediul de afaceri . Atât investitorii români cât şi cei străini aveau nevoie de un asemenea instrument, aşa cum există în multe alte ţări care să le furnizeze atât date concrete despre strategiile economice regionale cât şi date concrete pentru planurile lor de investiţii.

Există o preocupare reală în rândul companiilor care fie vor să-şi extindă activitatea, fie vor să investească în noi afaceri în România. În aceste condiţii, este nevoie de o adresare directă către aceşti investitori care au nevoie de o imagine clară asupra unei strategii de dezvoltare economică de ţară. Consider că prin instrumentele realizate în cadrul proiectului contribuim la construcţia unei imagini transparente şi corecte pentru investitori şi autorităţi deopotrivă”, a adăugat ministrul Spătaru.

      Proiectul „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Ministerului Economiei – SIPOCA 7” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă – SIPOCA 7 şi are un buget de 9.816.257,52 lei.

Sursa:  www.agerpres.ro

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply