29 de români pe feribotul in flăcări din Mediterana

   Peste 280 de persoane au fost salvate de pe feribotul unde a izbucnit un puternic incendiu în această noapte. Feribotul se afla în nord-estul Greciei si se îndrepta spre sudul Italiei.

   Cei 29 de români aflati la bord au fost salvaţi si sunt în siguranţă, arată un comunicat al Ministerului de Externe.

Incendiul devastator a izbucnit in plină noapte pe feribotul Euroferry Olympia, sub pavilion Italian, la putină vreme după plecarea din Portul Igoumenitsa, din Grecia si urmând să acosteze în Brindisi, Italia. La bord se aflau 239 de pasageri si 51 de membri ai echipajului.Nu se cunoaste cauza declansării flăcărilor dar  este suspectată o eroare umana, focul pornind, se pare de la o instalație frigorifică. Mai multe remorchere au sărit în ajutorul persoanelor de pe vasul în flăcări iar oamenii au fost duşi  la ţărm cu bărci de salvare.

Din fericire nu au fost înregistrate cazuri de  persoane cu arsuri sau fracturi.  ”Toţi pasagerii sunt sănătoşi şi în siguranţă în bărcile de salvare”, a declarat Kostas Katsafados, secretar de stat în Marina comercială greacă, pentru postul de radio grec Skai.  Turiştii sunt însa în stare de şoc după tragedie.

Credit foto si informatii https://www.ctpost.com/news/article/Rescatan-a-cientos-de-ferry-en-llamas-cerca-de-16929053.phpwww.mae.ro

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply