22 de sportivi romani in competitii la Olimpiada de iarna de la Bejing

Romania incearca anul acesta, la Jocurile Olimpice de iarna, sa isi doboare  propriul record din ultimii 54 de ani, cand a obtinut un bronz la bob doua persoane (Nicolae Neagoe şi Ion Panţuru, la JO de la Grenoble, în 1968).

Astazi debuteaza editia 2022 a JO in China, la Beijing. Echipa Romaniei numara 22 de sportivi.

Maria Constantin și Alexandru Ştefănescu vor concura la schi alpin la probele de slalom si slalom urias.

Daniela Haralambie, Andrei Feldorean, Daniel Cacina și Sorin Mitrofan vor participa la sarituri cu schiurile. Timea Lorincz, Paul Pepene și Raul Popa vor fi prezenti la proba de schi fond. Romania va fi reprezentata la patinaj viteza de Mihaela Hogaș iar la sanie de Raluca Strămăturaru, Valentin Creţu , Marian Gîtlan și Darius Şerban.

In cazul bob-ului vor lua startul în cadrul echipajelelor de 2 și 4 sportivii: Andreea Grecu , Katharina Wick, Mihai Tentea, Ciprian Daroczi, Raul Dobre și Cristian Radu . George Colţea și Natalia Ushkina se vor afla pe lista concurentilor de la biathlon.

De cateva zile sportivii au ajuns in satul olimpic, unde sunt testati zilnic de Covid, se antreneaza si se pregatesc intens.

In arena, pe Stadionul Național din Beijing la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor de Iarnă va defila intreaga delegatie a Romaniei, în frunte cu purtătorii de drapel – Raluca Strămăturaru și Paul Pepene.

SUCCES  TUTUROR !  HAI ROMANIA!

Informatii si credit foto: Comitetul Olimpic Sportiv Roman

https://www.facebook.com/olympicromania

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply