20 de țări din Europa impun românilor restricții de călătorie

De astăzi este interzis accesul rezidenților din România pe teritoriul Lituaniei, iar cetățenilor lituanieni care au vizitat țara noastră li se va impune obligativitatea izolării timp de 14 zile.

Lituania se adaugă astfel Maltei, care a impus o asemenea restricție la începutul acestei luni din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19 raportate în România.

Nici în Finlanda nu pot călători cetățenii români decât dacă sunt angajați pe baza unui contract de muncă, dacă studiază acolo ori dacă își vizitează o rudă de gradul întâi care are rezidență în această țară.

Pe de altă parte, cetățenii români care călătoresc în Estonia, Irlanda, Letonia, Olanda, Slovenia și Ungaria trebuie să intre în izolare timp de 14 zile.

Alte state europene impun românilor care ajung acolo prezentarea unor teste negative privind infectarea cu noul coronavirus care să nu fie mai vechi de două până la patru zile, ori chiar efectuarea acestui text la intrarea în țara respectiv. În total, 20 de state europene impun românilor restricții de călătorie.

Condițiile prevăzute de fiecare stat în parte pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea „Atenționări de Călătorie Europa COVID-19”.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply